+36 21 252 38 00 | +36 70 775 96 47 | Lépjen velünk kapcsolatba!
NaturalSwiss méregtelenítő kúra vélemények

Mi az a divertikulitisz?

DivertikulitiszNapjainkban ritkábban hallhatunk róla, pedig sajnos nagyon sok embert érint ez a betegség. Nagyon nagy összefüggésben van az általunk folytatott étrenddel, az életmódunkkal. A diverticulum vajóbán egy tasak szerű képződmény, mely a vastagbél falán alakul ki, leggyakrabban a vastagbél alsó szakaszán a szigmabélben. Sajnos a leggyakrabban, komoly bajt okoznak a betegek számára. A veszélyeztetett korosztály többnyire az ötven év felettiek korcsoportja. Fiatalokban nagyon ritkán alakul ki ez a betegség.

A divertikulitisz kialakulásának főbb oka:

Többnyire a vastagbél falának elvékonyodása a legfőbb ok, mely miatt kialakulhat a betegek szervezetében, de mindemellett nagyon nagy szerepet játszik ebben, a huzamosabb ideig fenn álló szorulás. Ugyanis a székrekedés hatására, megnövekedik a bélben a belső nyomás, és ennek hatására a nyálkahártya kitüremkedik. A betegség kialakulásában, sajnos nagyon nagy szerepet játszik a minimális rost tartalmú ételek fogyasztása, illetve az egészségtelen táplálkozás, mely napjainkban, sajnos nagyon jellemző.

A divertikulitisz megelőzése:

Étrendi kezeléssel, megszüntethetjük a folyamatos székrekedést, mely abszolút nincs kedvező hatással a szervezetünkre. Az élelmi rostokban gazdag ételek nagyon fontos szerepet játszanak az egészségünk megőrzésében, a diverktikultisz kialakulásának megfékezésében. Nagyon fontos, hogy minden ember tegyen az egészségéért, hogy minden nap fogyasszon, minimum, 25-35 grammnyi élelmi rostot, mellyel már tesz is a normális bélműködés érdekébe. A divertikulitisz megállítása céljából, nagyon fontos, hogy az emberek, minden nap fogyasszanak gyümölcsöt, zöldséget, valamint gabonaféléket, melynek segítségével, tudatos étrend alakítható ki a minden napokra. Ezen ételek tartalmazzák azon tápanyagokat, melyek segítségével, megfékezhető a székrekedés, illetve visszafordítható, így, a normális széklet ürités nagyon könnyedén kivitelezhető!

A divertikulitisz tünetei:

Olykor nagyon súlyosak is lehetnek! Tudni illik a betegségről, hogy egy gyulladásos folyamatról van szó, mely nagy mértékben gyengíti az immunrendszert, nem nyújt megfelelő biztonságot, a szervezetünk számára. Kisebb tasakok képződhetnek a bél bármely szakaszán, sőt a táp csatornán is. A legfőbb jellemzők, vele járó kellemetlenségek között megtalálhatjuk a magas lázat, a haspuffadás, a hasi görcsöket, a székrekedést, a hasmenést egyaránt. A gyulladás, sajnos legtöbb esetben nem áll meg a nyálkahártya gyulladásánál, a bélfal mélyebb rétegeibe is behatol, és ennek következményeként, gyakran tályog alakulhat ki a beteg szervezetében, illetve bélfal záródáshoz vezethet, sőt! Hashártya gyulladás sem kizárt. A betegséggel együtt járó panaszokat, tüneteket komolyan kell venni, ugyanis nagyon komoly szövödmények is kialakulhatnak a nem megfelelő, illetve a nem időben történő kezelésnek köszönhetően.

A divertikulitisz kezelése:

Minden nap hallhatunk az egészséges étrend fontosságáról, egy tudatos életmód kialakításáról, mely nagyon nagy jelentőséggel bír napjainkban. Mivel egyre több betegséggel találkozhatunk, érdemes mindig egészséges életmódot folytatnunk, egészségesen táplálkoznunk, és odafigyelnünk a megfelelő vitamin és tápanyag mennyiségre, mely szervezetünk számára nélkülözhetetlen. A Natural-Swiss.Hu termékei között találkozhatunk olyan béltisztító programmal, mely kiváló minőségű élelmi rostok segítségével kiváló választás lehet számunkra, hogy még időben megfékezhessük a divertikulitisz kialakulását. Mondhatjuk, hogy a betegség, ma már népbetegségnek számít, mely az ötven év felettiek, szinte felét érinti. Nagyon fontos, hogy ne engedjük szabadjára a betegséget, hiszen a komoly következmények eredményeképpen nem számolhatunk semmi jóval! Megelőzhetjük mindezt, ha betartjuk az alapvető szabályokat, vagyis a megfelelő étkezést, a helyes étrend betartását, melyre idősebb korban, még nagyobb hangsúlyt célszerű fordítanunk! Ma már nagyon sok segítség rendelkezésünkre áll! Tegyen Ön is az egészsége érdekében!

 Igaz történetek

Vásárlóink többsége azt figyelte meg, hogy a béltisztító program használata alatt a testük különös érzéseket él meg. Ezek a tünetek a program első hetétől a harmadik hetéig jelentkeznek, és folytatódhatnak a használat végéig, akár a harmadik hónapig is.

Ha elolvassa valamelyiket ezek közül a történetek közül, meglátja, hogy sokan hasonló dolgokat találnak az illemhelyen, mint amilyenek az alábbi képeken láthatók (hosszú, nyálkaszerű – zsinórhoz hasonló dolgok, különböző nagyságú és alakú paraziták, melyek néha különféle összetételben is jelentkezhetnek).