+36 21 252 38 00 | +36 70 775 96 47 | Lépjen velünk kapcsolatba!
NaturalSwiss méregtelenítő kúra vélemények

Miért fontos a tudatos életmód, az egészséges táplálkozás?

Egészséges táplálkozásÚgy gondolom, hogy ez az a téma, melyről naphosszat lehetne beszélni, hiszen:

1. mindenkit érint

2. mindenki számára nagyon fontos

3. az egészségünk megfizethetetlen!

Többnyire minden ember egészségesnek hiszi magát. Ez mindaddig így lesz míg meg nem betegszik. Szervezetünk nagyon sokszor jeleket küld számunkra, melyekre fel kellene figyelnünk. Azonban a monoton, rohanó hétköznapokban ügyet sem vetünk erre.

Az egészséges életmód egyik alap pillére az egészséges táplálkozás, mely tudatosságra épül. Monoton hétköznapok! Nagyon fontos mondat! Vajon a monoton hétköznapok megengedik számunkra az egészséges táplálkozást? Biztosítanak erre teret? Lehetőséget, számunkra? A válasz sajnos egy nagyon nagy NEM!

Ezen, azonban nagyon gyorsan változtatnunk kell! Miért? Mert mint autónk számára nagyon fontos az üzemanyag, az emberek számára az üzemanyag nem más, mint az egészséges ételek, vagyis az egészséges táplálkozás.

Minden embernek tudnia kell, hogy az elfogyasztott élelmiszerek tápanyag részeiből a sejtjeink az életfunkcióinkoz elengedhetetlen energiát állítanak elő. Már csak ezért is van nagyon nagy szerepe az egészséges táplálkozásnak! Ha szervezetünk számára folyamatosan biztosítjuk a megfelelő tápanyag mennyiséget egészséges étrenddel, akkor szervezetünk ellenállóvá válik a kórokozókkal,vírusokkal és fertőzésekkel szemben!

Milyen módon segíthetjük immunrendszerünk működését?

Immunrendszerünk egy olyan érzékeny terület, melyre nagyon nagy figyelmet kell fordítanunk. Nagyon fontos, hogy előtérbe helyezzük az egészséges táplálkozást, melyet minden áldott nap folytatnunk kell. Nem csak saját magunk miatt, hanem családunk és közvetlen környezetünk érdekében is.

Szedjük pontokba az egészséges táplálkozás menetét. Az első és legfontosabb talán, hogy fogyasszunk minél változatosabb ételeket, próbáljunk ki új ételeket, melyek egészséges alapanyagokból készülnek, ezzel is az egészséges táplálkozásra törekedve!

  1. Az eggészséges táplálkozás alapja a zsíros, és nagyon fűszeres ételek mellőzése. Főzéshez és sütéshez egyaránt használjunk olívaolajat. Érdemes előnyben részesíteni a párolást, a cserépedényben sütést. Hiszen ezzel is arra törekszünk, hogy minél több vitamin és tápanyag maradhasson az élelmiszerekben.
  2. Mérsékeljük a sózást! Nagyon sokan nem is gondoljuk, hogy mekkora mennyiségű sót fogyasztunk, mit sem törődve a veseműködésünkkel, melyre abszolút nincs jó hatással, a túlzott só használat.
  3. Az egészséges táplálkozás keretein belül mellőzzük az édességet, a süteményeket, a túlzott mennyiségű cukor használatot, hiszen nagyon sok betegség okozója lehet mindez.
  4. Naponta célszerű megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasztanunk, melyet a cukrozott italok elkerülésével célszerű kivitelezni. Legfőképp tisztított vizet fogyasszunk, és száz százalékos gyümölcsleveket!
  5. Érdemes naponta legalább egyszer nyers zöldséget, illetve gyümölcsöt fogyasztanunk, fontos pillér az egészséges táplálkozásban.
  6. A napi négy-ötszöri étkezés bevezetése nagyon fontos lehet a megfelelő bélműködés, az emésztés működésében. Együnk többször keveset!
  7. Az egészséges táplálkozás nem azt jelenti, hogy mellőznünk kell bizonyos élelmiszereket. Jóval inkább arról van szó, hogy minden pótolható, helyettesíthető. Érdemes utánajárni minden lehetőségnek ezzel kapcsolatban. Vegyük például a kristálycukrot. Helyettesíthetjük egészséges édesítővel. A finomlisztet teljes kiörlésű liszttel, a tehén tejet rizs tejjel, vagy éppen zab tejjel, és még sorolhatnánk a lehetőségeket, hiszen mindenre van megoldás, csak kellőképpen tájékozottnak kell lennünk ezzel kapcsolatban.

Mi történik, ha nem tartjuk be az egészséges táplálkozás “alap szabályait” ?

Az egészséges táplálkozás hiányában számolhatunk különböző betegségekkel, melyek előbb-utóbb felütik fejüket az életünkben, mint például: az allergia, a bőr és súly problémák, az emésztési zavarok, a migrén, a bélproblémák, vagy még sorolhatnánk.

Hogy milyen következtetést vonhatunk le mindebből?

Az egészséges táplálkozás, nagyon fontos szerepet tölt be az életünkben. Nagyon fontos, hogy már nagyon pici korban arra össztökéljük gyermekeinket, hogy fontos a megfelelő és minőségi tápanyagbevitel a szervezetünkbe! Fontos, hogy időközönként méregtelenítsünk, hiszen akarva-akaratlanul kerül szervezetünkbe olyan méreganyag, mellyel egyedül nem tud megbírkozni, csak segítséggel! Ha mindezt szem előtt tartjuk, és a tudatos életmódra összpontosítunk, akkor nem lesz félnivalónk az egészséges táplálkozás folyamán sem!

“Ne azért élj, hogy egyél, hanem azért egyél, hogy élj”! Ezért fontos az egészségtudatos táplálkozás!

Egészséges táplálkozás a hosszú élet titka!

 Igaz történetek

Vásárlóink többsége azt figyelte meg, hogy a béltisztító program használata alatt a testük különös érzéseket él meg. Ezek a tünetek a program első hetétől a harmadik hetéig jelentkeznek, és folytatódhatnak a használat végéig, akár a harmadik hónapig is.

Ha elolvassa valamelyiket ezek közül a történetek közül, meglátja, hogy sokan hasonló dolgokat találnak az illemhelyen, mint amilyenek az alábbi képeken láthatók (hosszú, nyálkaszerű – zsinórhoz hasonló dolgok, különböző nagyságú és alakú paraziták, melyek néha különféle összetételben is jelentkezhetnek).