+36 21 252 38 00 | +36 70 775 96 47 | Lépjen velünk kapcsolatba!
NaturalSwiss méregtelenítő kúra vélemények

Vajon mi állhat az emésztési zavarok hátterében?

Emésztési zavarokTöbbnyire minden ember, az élete során legalább egyszer megbirkózik emésztési zavarokkal. Vagy éppen emésztési zavart tapasztal. A kellemetlen tünetek okozója azonban nem minden esetben vezethető vissza valamilyen szervi megbetegedéshez. Többnyire a rendszertelen étkezéssel kerül összefüggésbe. A rendszertelen étkezéssel, vagyis a nem megfelelő tápanyag és rost bevitellel, nagy mennyiségű zsíros étel fogyasztással, túl sok kávé, vagy éppen alkohol fogyasztással, vagy éppen stresszes életvitellel. Ha emésztési zavarokkal küzdünk, akkor az hosszú távon megbosszulhatja magát, éppen ezért nagyon fontos, hogy még időben orvosoljuk a problémát. Azonban, ha folyamatosan rendszertelenül étkezünk és emésztési zavarokkal küzdünk, akkor akár ennek komolyabb következményei is lehetnek, akár egy gyomorfekély kialakulása.

Mely korosztály érintett az emésztési zavarokban?

Az emésztési zavar, vagy orvosi szakkifejezéssel élve, a diszpepszia, többnyire a felnőtt népesség harminc, negyven százalékát érinti. Ez vagy hosszabb, vagy rövidebb ideig keseríti meg az emberek életét, mely nemtől függetlenül bárkinél kialakulhat. Változatos panaszok léphetnek fel az érintett emberek életében, melyre célszerű kiemelt figyelmet fordítani, hiszen akár komolyabb megbetegedés is állhat a háttérben.

Az emésztési zavarok elsődleges tünete közé sorolható, a felhasi fájdalom, ehhez társul, a minimális étkezés során bekövetkező teltségérzet, gyomorégés, puffadás, hányinger, olykor hányás.

Az emésztési zavarok életmódbeli tényezői:

Az emésztőrendszerünk megfelelő működése, meglehetősen összetett folyamatokból tevődik össze. Nagyon sok szervünk, megfelelő működése hozzájárul a tökéletes emésztés kialakításához. Emésztésünk elsődleges célja, hogy a folyadékot, és tápanyagot előkészítse a felszívódásra. A táplálék emésztéséhez a tápcsatornán való áthaladás az elsődleges fontosságú. Itt, ugyanis, számos enzim, emésztőnedv, és erjesztő baktérium nyújt segítséget a tökéletes bélflóra fenntartásához.

Az emésztő rendszerünkre, nagyon nagy hatást gyakorol a lelki állapotunk is. Ha háborog a lelkünk, akkor háborog a testünk is, vagyis sokkal nagyobb esélyünk van arra, hogy emésztési zavarok alakuljanak ki az életünkben. Szinte minden testi panasz visszavezethető valamilyen lelki okra.

Mit tehetünk emésztési panaszok ellen?

Nagyon fontos a megfelelő táplálkozás, a helyes étrend betartása, az egészséges életmódra való törekedésünk. Ha nincs minden rendben a lelkünkkel, akkor számolnunk kell súlyos testi problémákkal is, melyek befolyással lehetnek a mindennapjainkra. Fontos hogy rendszert vigyünk az életünkbe, hogy törekedjünk a minőségi ételek fogyasztására, a megfelelő rost bevitelre, arra, hogy megelőzzük a problémát, mely felléphet bármelyikünk életében!

Nem utolsó sorban, nagyon fontos, hogy megfelelő hangsúlyt fektessünk a szervezetünk tisztítására, vagyis, évente, legalább kétszer tisztító kúrát iktassunk be.

Ön is sokat tehet az egészsége érdekében! Elkerülhetőek, az emésztési panaszok, amennyiben kellő figyelmet fordítunk az életünkre, az egészséges életmódra.

 Igaz történetek

Vásárlóink többsége azt figyelte meg, hogy a béltisztító program használata alatt a testük különös érzéseket él meg. Ezek a tünetek a program első hetétől a harmadik hetéig jelentkeznek, és folytatódhatnak a használat végéig, akár a harmadik hónapig is.

Ha elolvassa valamelyiket ezek közül a történetek közül, meglátja, hogy sokan hasonló dolgokat találnak az illemhelyen, mint amilyenek az alábbi képeken láthatók (hosszú, nyálkaszerű – zsinórhoz hasonló dolgok, különböző nagyságú és alakú paraziták, melyek néha különféle összetételben is jelentkezhetnek).