+36 21 252 38 00 | +36 70 775 96 47 | Lépjen velünk kapcsolatba!
NaturalSwiss méregtelenítő kúra vélemények

Az immunrendszer és a méregtelenítés

Mi is az az immunrendszer?

Immunrendszer és méregtelenítésAz immunrendszer a szervezetet védő pajzsa, amely elsődleges feladata, hogy megkülönböztesse a saját, illetve idegen anyagokat, amennyiben számára ismeretlen anyagot talál, azt eltávolítja, vagy megsemmisíti. A fertőzések elleni harcban résztvevő sejtek, szövetek, szervek együttes munkájából jön létre az immunitás, amely velünk született és szerzett is lehet. A velünk született esetében nem szükséges kórokozó jelenléte, hogy az immunitás létrejöjjön, így már az anyaméhben ki tud alakulni. A szerzett immunitásra születésünk után természetes, vagy mesterséges úton teszünk szert. Létfontosságú tehát a védekező rendszerünk állandó „karbantartása”. Ezért igen fontos szerepet tölt be az immunrendszer normális működésében, így kifejezetten ajánlott. Szervezetünk bár rendelkezik azzal a különleges képességgel, hogy képes önmagát megtisztítani, de ez sokszor nem elegendő. Ebben van segítségére a máj, vesék, tüdő, belek, sőt a bőr is. Azonban ez nem jelenti azt, hogy ne szorulna segítségre. Így kapcsolódik ide a testtisztítás, amely támogatja szervezetünk regenerálódását. Éppen ezért a mai világban a tudatos életet élő emberek számára már elengedhetetlen fontosságú.

Az étkezés szerepe

Az immunrendszer esszenciális vitaminok és ásványi anyagok segítségével képes fellépni a fertőzésekkel szemben, illetve alkalmas hatékonyan működni. Tehát nélkülözhetetlen ezen anyagok állandó és kiegyensúlyozott bevitele a szervezetbe. Mindez nagyrészt pótolható egészséges étrend bevezetésével, amelyben bőven szerepel vitamin, ásványi só, illetve antioxidáns. Az immunrendszer szempontjából néhány igen fontos tápanyag és azok forrása:

 • cink: tökmag, sovány marhahús, osztriga
 • B12-vitamin: hús, tojás, hal, dúsított gabonafélék
 • A-vitamin: sajt, tojás, máj
 • C-vitamin: savanyú káposzta, illetve a legtöbb gyümölcs és zöldség
 • D-vitamin: tengeri halak
 • E-vitamin: olívaolaj, avokádó, teljes kiőrlésű gabona és kemény héjú gyümölcsök
 • ásványi anyagok: szárnyas, zsírszegény tejtermék, hüvelyesek, gabonafélék, hal
 • esszenciális zsírsavak: növényi és halolajok

Mindezek mellett egyáltalán nem szabad elfelejtenünk az immunrendszer működését kedvezőtlenül befolyásoló tényezőket, kis odafigyeléssel néhányat könnyen elkerülhetünk! Beszélhetünk itt a sokakat érintő dohányzásról, túlzott alkohol- és koffeinfogyasztásról, a levegőt szennyező, illetve más méreganyagok és nehézfémek bekerülése a szervezetbe belégzés, vagy lenyelés által. Amennyiben ezek a káros anyagok bejutnak a szervezetbe, úgy csökken a táplálékkal bevitt ásványi sók és vitaminok kedvező hatása.

Az egészéges bélflóra újjá építése a toxinok eltüntetésével, azaz egy hatékony méregtelenítő kúra keretein belül szüntethetőek meg.

Az immunrendszer túlzott aktivitása következtében az autoimmun betegségekben szenvedők tünetei erősödhetnek, illetve állapotuk rosszabbodhat. Következésképpen visszaesést tapasztalhatnak a Crohn-betegség, illetve fekélyes vastagbélgyulladás diagnózissal rendelkező betegek, valamint felerősödhetnek a bőrallergia tünetei is.

Ahhoz, hogy testünk funkciói egyensúlyban legyenek, elengedhetetlen ez folyamat.

Miért szükséges a méregtelenítés?

Igaz testünk rendelkezik az öntisztulás csodálatos képességével, azonban a napjainkban minket érő negatív környezeti és egyéb hatások hatalmas terhet rónak a szervezetünk és az immunrendszer működésére, ezért javasolt évente méregteleníteni.

Amennyiben nem eszmélünk fel időben a méregtelenítő kúra fontosságára, bizony előfordulhat, hogy teret adunk a rák és az érrendszeri betegségek kialakulásához.

Ön tudta, hogy évente több kilónyi méreganyag halmozódik fel a szervezetünkben, amelyekhez főként (közel 70%) az élelmiszerekből jutunk hozzá és a beleinkben rakódik le? Beszélhetünk itt a tartósítószerekkel, állományjavítókkal, adalék- és ízfokozó anyagokkal dúsított ételekről, vagy akár a rovarirtóval kezelt zöldségekről és gyümölcsökről is. Mindehhez hozzájárul a klórozott ivóvíz, a vegyileg előállított tisztítószerek és a bőrünkön keresztül felszívódó kozmetikai termékekben lévő méreganyagok. Mindez akkora megterhelést jelent szervezetünknek, hogy a méregtelenítő kúra szinte elengedhetetlen a szervezet egészséges működése érdekében. A bélrendszer fokozottan ki van téve a veszélynek, mivel a káros anyagok túlnyomó része a belekben rakódik le. Szorulás estén a belekben pangó méreganyagok ismételten felszívódva visszakerülnek a véráramba, így saját magunkat mérgezve meg. A káros anyagok jelenlétére szervezetünk különböző módon reagál. Az „önmérgezés” tünetei lehetnek: a fejfájás, a fáradtság, a rossz közérzet, az emésztési zavarok, a szájszag, az ízületi fájdalom, a haspuffadás, az ekcéma, illetve különböző bőrkiütések, pattanások, de akár súlyos egészségügyi, illetve bélproblémák kiváltó oka is lehet! A lerakódások megakadályozzák az értékes tápanyagok felszívódását, így akár változatos, tápanyagban dús étrend mellett is felléphetnek hiánytünetek. Ezért lenne célszerű nagyobb hangsúlyt fektetni a teljes testtisztítás fontosságára, ezáltal a béltisztító program és egészséges táplálkozás életünkbe való beiktatására!

A méreganyagok következtében a szervezet elsavasodik, így táptalajt nyújtva a betegségek számára. A méregtelenítő kúra során a test Ph értéke a lúgos, vagyis a helyes irányba tolódik el. Az elsavasodás mértékétől függően rövidebb, vagy hosszabb méregtelenítő kúra ajánlott, amely alkalmazkodik az egyén egészségi állapotához. Évente legalább két alkalommal érdemes egy méregtelenítő program elvégezése az immunrendszer erősítése, s így az egészségünk megőrzése érdekében egyaránt. Ebben nyújtanak segítséget Önnek a NaturalSwiss termékcsalád természetes alapanyagú készítményei.

A méregtelenítéssel olyan termékeket viszünk be szervezetünkbe, amelyek szájon át fogyasztandóak, így bélmosásra itt nincs szükség.

További immunrendszer erősítő tipp:

 • Kerüljük a mesterséges adalékanyagokat és tartósítószereket! Ezek ugyanis nem alkalmasak emberi táplálkozásra, így a szervezet számára nehezen emészthetőek és megterhelik bélrendszerünket.
 • Egészséges étrend bevezetése. Fogyasszunk rosttokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget! Valamint figyeljünk a megfelelő vitamin és ásványi anyag bevitelre!
 • Figyeljünk a kellő mennyiségű folyadékbevitelre! Legalább naponta 2-3 litert, lehetőleg szénsavmenetes ásványvizet vagy tisztított vizet fogyasszunk. A víznek nagyon fontos szerepe van az immunrendszer támogatásában, mivel elősegíti a méreganyagok távozását a szervezetből.
 • Pihenjük ki magunkat! Nagyon fontos a szervezet számára a napi rendszeres, legalább 8 óra alvás.
 • Szellőztessünk rendszeresen, vagy amikor csak lehet!
 • Rendszeresen tartózkodjunk friss levegőn! Napi legalább fél óra séta már elegendő!
 • Rendszeresen mozogjunk! Hetente 2-3 alkalom sport már jótékony hatású!
 • Használjuk természetes alapanyagú tisztálkodó szereket és kozmetikumokat! Ugyanis ezek is rengeteg méreganyagot tartalmaznak, amelyek a bőrünkön keresztül szintén bejutnak szervezetünkbe.
 • Méregtelenítsünk évente legalább 2 alkalommal! Segíti szervezetünket megtisztítani a felgyülemlett méreganyagoktól.

Igaz történetek

Vásárlóink többsége azt figyelte meg, hogy a béltisztító program használata alatt a testük különös érzéseket él meg. Ezek a tünetek a program első hetétől a harmadik hetéig jelentkeznek, és folytatódhatnak a használat végéig, akár a harmadik hónapig is.

Ha elolvassa valamelyiket ezek közül a történetek közül, meglátja, hogy sokan hasonló dolgokat találnak az illemhelyen, mint amilyenek az alábbi képeken láthatók (hosszú, nyálkaszerű – zsinórhoz hasonló dolgok, különböző nagyságú és alakú paraziták, melyek néha különféle összetételben is jelentkezhetnek).