+36 21 252 38 00 | +36 70 775 96 47 | Lépjen velünk kapcsolatba!
NaturalSwiss méregtelenítő kúra vélemények

Reflux

RefluxNapjainkban, nagyon sok kellemetlen betegséggel találkozhatunk. Ezen betegségek legfőbb okozója általában a nem megfelelő étkezési szokások, a rendszertelen életvitel. Azonban sokszor előfordul, hogy egészséges embereknél is kialakulnak olyan betegségek, melyek nem hatnak éppen kedvezően ránk nézve. Ezen betegségek egyike a reflux betegség. Napjainkban, sajnos egyre több reflux betegről hallhatunk, amiben az a szörnyű, hogy életkortól függetlenül bárkinél kialakulhat.

A reflux betegség, avagy a gastrooesophagealis refluxról abban az esetben beszélünk, ha a gyomor savas tartalma a nyelőcsőbe visszakerül, valamilyen mértékben. Ez egy nagyon kellemetlen és alattomos helyzet, mely nagy befolyással van az egészségünkre és az életünkre egyaránt. Egészséges embereknél is előfordul, hogy a gyomor záróizmai nem zárnak megfelelően, és ennek következtében, néha-néha visszajut a gyomorsav, a nyelőcsövünk alsó szakaszába. Ez azonban még normálisnak mondható, és nem okoz komolyabb problémát egy embernél sem.

Ejtsünk néhány szót a tünetekről, melyre érdemes felfigyelnünk. A reflux kellemetlen tünetei között szerepel, hogy a gyomorsav, nagyon sokszor kerül vissza a nyelőcsőbe, és a kellemetlen, erős sav felmarja a nyelőcsövet. A betegség tünetei jellegzetesnek mondhatók. Legjellemzőbb tünete a gyomorégés.

Gyomorégés: A gyomorégés, nagyon gyakori probléma, melyről úgy gondolják, hogy nagyon könnyű kezelni. A gyomorégéssel küzdő emberek többsége, nem is gondol az alattomos reflux betegségre, próbálnak együtt élni ezzel a fennálló problémával, oly módon, hogy nagy mértékben kerülik a savas ételeket, és italokat. Ez azonban, nagyon nagy hiba, ugyanis, ha reflux betegségről van szó, és felületesen kezeljük a problémát, akkor az nagyon súlyos következményekhez is vezethet, melyek között, előfordulhat, a: Barret-nyelőcső, mely sajnos a rák előfutára lehet. Gyomorégésre, többnyire a szegycsont mögötti égető fájdalom emlékeztet, mely többnyire éjszaka, evés után, lehajoláskor, hideg és forró italok fogyasztásakor a legszembetűnőbb számunkra.

Hogyan kezelhetjük a reflux betegséget? Mikor lehetünk biztosak abban, hogy valóban reflux betegségről beszélhetünk?

Nagy átlagban sav lekötőt kapunk a sok gyomorsav megfékezésére. Ha ennek hatására nem múlnak el a fájdalmaink, sőt erősödnek, sűrűsödnek, ebben az esetben, nagy valószínűséggel gyomortükrözés vár majd ránk, ahol is ténylegesen meg tudják állapítani számunkra a betegséget. Azonban mindez elkerülhető abban az esetben, ha már a reflux betegségre való gyanakvásunk legelején már az életmód váltásra törekszünk, és igyekszünk változtatni az étkezési szokásainkon, mellyel nem csak a saját magunk, családunk számára is jót tehetünk.

Napjainkban, sajnos nagyon sok káros szenvedélyt részesítünk előnyben, mely nem igazán jó választás, sem a saját, sem pedig környezetünk számára. Ezek között is nagy befolyással él a dohányzás, és a túlzott alkohol fogyasztás, a zsíros és fűszeres ételekről már nem is beszélve, mely sajnos a magyar gasztronómiára igen csak jellemző.

Ha mindezt elhagyjuk, és száz százalékosan az egészséges életmódra törekszünk, akkor nagyon gyorsan túllendülhetünk minden problémán, akár a reflux betegségen is. Ez nagyon könnyen hangzik, de higgye el, hogy az is! Csupán a gondolatainkat kell átalakítanunk, és arra törekednünk, hogy hosszú távon egészségesek tudjunk maradni, hogy ne kelljen olyan betegségektől tartanunk, mint például a reflux betegség.

Mivel korosztálytól függetlenül mindenki veszélyeztetett a reflux betegségre nézve, éppen ezért nagyon fontos, hogy már gyermekkorban elkezdjük a tudatos, egészséges életmód bevezetését a családban! Mint tudjuk az egészségünk mindennél fontosabb! Erre kell törekednünk minden nap!

 


A témához kapcsolódó cikkeink: Bélproblémák | Egészséges étrend | Egészséges táplálkozás | Emésztési zavarok


Igaz történetek

Vásárlóink többsége azt figyelte meg, hogy a béltisztító program használata alatt a testük különös érzéseket él meg. Ezek a tünetek a program első hetétől a harmadik hetéig jelentkeznek, és folytatódhatnak a használat végéig, akár a harmadik hónapig is.

Ha elolvassa valamelyiket ezek közül a történetek közül, meglátja, hogy sokan hasonló dolgokat találnak az illemhelyen, mint amilyenek az alábbi képeken láthatók (hosszú, nyálkaszerű – zsinórhoz hasonló dolgok, különböző nagyságú és alakú paraziták, melyek néha különféle összetételben is jelentkezhetnek).