+36 21 252 38 00 | +36 70 775 96 47 | Lépjen velünk kapcsolatba!
NaturalSwiss méregtelenítő kúra vélemények

Méregtelenítéssel és a NaturalSwiss termékkel kapcsolatos kérdések - válaszok

Milyen betegségek megelőzésére, illetve tüneteinek csökkentésére lehet jótékony hatással a NaturalSwiss méregtelenítő és béltisztító program?

A méregtelenítő és béltisztító program során számos olyan jótékony folyamat játszódik le az ember szervezetében, amely pozitív hatást eredményezhet.
Ilyenek lehetnek az emésztéssel kapcsolatos zavarok csökkenése, mint pl.

 • a haspuffadás, a felfújódás, a szélgörcsök csökkenése,
 • a székrekedés csökkenése,
 • a különböző emésztési diszfunkciós betegségek, mint pl. az Irritábilis Bél Szindróma (IBS) tüneteinek enyhülése,
 • a béltisztítás során kiürülő salakanyagok távozása, akár több kilogrammos fogyást, és több centiméternyi haskerület csökkenést is okozhat.

Ezenkívül a távozó méreganyagoknak, valamint a bélfalak jobb tápanyag és vitamin-felszívódás képességének köszönhetően olyan pozitív változások is létrejöhetnek, amelyeknek köszönhetően:

 • erősebb és szebb lesz a haj, illetve szebbek lesznek a körmök,
 • az ekcéma, a pattanások és más bőrbetegségek tünetei is enyhülhetnek,
 • fokozódik a szervezet természetes ellenálló képessége (immunrendszere),
 • csökken az általános levertség és fáradtság érzése.

Miért érdemes a komplex béltisztító és méregtelenítő termékcsomagot választani 1-1 termék helyett? A termékek erősítik egymás hatását?

A NaturalSwiss méregtelenítő és béltisztító program 3 termék fogyasztásából áll, melyek együttesen, ugyanakkor különböző módon járulnak hozzá a szervezet méregtelenítéséhez.

Méregtelenítés 3 lépésben:

 • 1. A Parasic® kapszula intenzívebb méregtelenítésre készteti a szervezetünket.
 • 2. A Clean Inside® rostkeverék elősegíti a vastagbélben lerakódó salakanyagok kiürülését.
 • 3. A Slim Tea® gyógynövény-keverék pedig a fokozott igénybevételt követően a gyomor és a bélrendszer megnyugtatásáért felel.

A három termék együttesen járul hozzá a szervezet hatékony és kíméletes méregtelenítéséhez, együtt fejtik ki az optimális hatást, ezért javasoljuk, hogy végezzen el egy komplex kúrát szervezete méregtelenítése céljából!

Hány hónapos kúrát érdemes végezni az optimális méregtelenítéshez? Milyen rendszerességgel érdemes tisztítókúrát tartani?

Szervezetünk hatékony méregtelenítéséhez évente egyszer, egy 2 vagy 3 hónapos méregtelenítő-béltisztító kúrát ajánlott elvégezni!
A bélrendszer megtisztulásának sebessége a szervezet állapota, az életkor és a táplálkozási szokások függvényében változhat. A tapasztalatok szerint a legjobb eredmény eléréséhez egy 3 hónapos kúra szükséges, melyet minden évben tanácsos megismételni. Amennyiben sok méreganyag halmozódott fel a szervezetében, esetleg még soha sem végzett béltisztítást, az optimális hatás érdekében mindenképpen 3 hónapos kúrát érdemes végeznie.

Miért jobb a NaturalSwiss programja, mint más béltisztító kúráké?

A NaturalSwiss méregtelenítő és béltisztító termékcsaládot elsősorban az európai táplálkozási szokásokhoz igazodva fejlesztették ki.

Mikorra várhatok érezhető változást? Milyen területeken tapasztalhatok javulást?

A tapasztalatok szerint az első jelentős változást a krónikus székrekedéssel küzdők érezhetik, esetükben általános, hogy már a kúra elejétől kezdve rendszeressé és könnyűvé válik a székletürítés, naponta akár több alkalommal is. A kúrát végzők sokszor számolnak be arról, hogy amint a méreganyagok elkezdenek távozni a vastagbélből, egyre energikusabbnak érzik magukat. Számítani lehet a bőr kitisztulására, az addig elődudorodó has lelapulására és súlycsökkenésre is. Egyéni adottságoktól és a méreganyag mennyiségétől is függ, hogy már az első napokban, vagy 2-3 hét elteltével kezdi érezni a változásokat. Bármilyen furcsának vagy undorítónak is hangzik ez most, érdemes minden alkalommal megnéznie, hogy mi kerül a WC-csészébe. Várhatóan fel fog tűnni, hogy a széklet színe, állaga és szaga folyamatosan változik, illetve „idegen” anyagokat, élősködőket is találhat benne. Ezek mind a méregtelenítés és a változás jelei.

Mikor érdemes elkezdenem a kúrát? Napokig a fürdőszobához leszek kötve?

A Clean Inside rostkeveréket bármikor elkezdheti használni, semmilyen különleges előkészület nem szükséges hozzá. Bár hatása rendkívül hamar megmutatkozik, általában nem okoz kontrollálhatatlan székletürítési ingert és hasmenést. Ha mégis aggódik, mert még nem ismeri a terméket, inkább olyankor kezdje el a kúrát, amikor biztos benne, hogy az első 1-2 napot otthon töltheti.

Könnyű betartani az előírásokat?

A Clean Inside Rostkeverékkel végzett béltisztító kúra rendkívül egyszerű.

Egészségünk szempontjából a kúrától függetlenül is rendkívül fontos, hogy minden nap megigyunk 2-3 liter folyadékot.

Mi történik, ha nem tudok legalább napi 2-3 liter folyadékot meginni?

A Clean Inside Rostkeverék saját súlya 10-szeresének megfelelő vizet képes megkötni, tízszeres térfogatúra képes duzzadni. Ha a béltisztító kúra során kevesebbet iszik az előírt 2-3 liter folyadéknál, a rostok nem tudnak maximális méretűre duzzadni, így székrekedés alakulhat ki, és a salakeltávolító hatás nem lesz optimális. Mivel egy felnőtt embernek egyébként is minden nap 2-3 liter folyadékot kellene meginnia ahhoz, hogy szervezete jól működjön, igyekezzen rászokni erre. Érdemes egy nagy palack vizet mindig a kezünk ügyében tartani, és a nap folyamán többször inni belőle néhány kortyot. Sokaknak az is segíthet, ha óránkénti figyelmeztető csörgést állítanak be a telefonjukon.

Mi történik, ha kimarad egy adag vagy egy egész nap?

Kifejezetten problémát nem okoz, de ezáltal csökkenhet a kúra hatékonysága, illetve ennek hatására előfordulhat, hogy az elvártnál csak hosszabb idő után tapasztal eredményeket, vagyis mindenképpen jobb, ha kihagyások nélkül, a rendszerességet is szem előtt tartva folytatja a kúrát - ezzel tudja biztosítani az eredményességet. Viszont soha ne vegyen be dupla adagot a következő alkalommal, ha egy adag kimaradt!

Mi történik, ha véletlenül több rostkeveréket fogyasztok, mint az előírt napi adag?

Mivel a több rost több vizet köt meg, ha véletlenül többet fogyaszt a rostokból, folyadékot is többet kell innia. Amennyiben több rostot visz be szervezetébe, de kevés hozzá a folyadék, ez okozhat székrekedést vagy szélsőséges esetben gyomorproblémákat - de ezt az utólag elfogyasztott minél több folyadék bevitele gyorsan normalizálja.

Milyen ételeket fogyasszak a kúra hatékonysága érdekében? Bármit ehetek?

A béltisztító kúra ideje alatt nem kell speciális diétát tartani, böjtölni vagy éhezni. Ugyanakkor a kúra ideje alatt és azon kívül is érdemes kerülni a túl zsíros, túl sós és cukros ételeket és italokat. Ajánlott a sok zöldség és gyümölcs, valamint a teljes kiőrlésű gabonából készült ételek fogyasztása, melyek rosttartalmuknál fogva segíthetik a bélműködést.

Muszáj ennem, miután bevettem a Clean Inside Rostkeveréket?

Nem feltétlenül baj, ha kimarad egy-egy étkezés, sokkal fontosabb, hogy az étrend kiegyensúlyozott, lehetőleg zsírban és cukrokban szegény legyen.

Bármilyen folyadékkal összekeverhetem a Clean Inside Rostkeveréket?

A Clean Inside Rostkeveréket langyos, vagy hideg vízzel kell elkeverni. Ne melegítse az italt!

Ízesíthetem valamivel a Clean Inside Rostkeveréket? Az ízesítés befolyásolja a hatékonyságot?

A hatékonyság érdekében további ízesítés nem javasolt.

Mennyi ideig folytathatom folyamatosan a kúrát?

Kúraszerűen egyvégtében 3 hónapig javasolt a használata, amit évente egyszer ajánlott megismételni.

Milyen kellemetlen mellékhatásokra számíthatok?

A Clean Inside Rostkeveréknek kifejezett mellékhatásai nincsenek, a NaturalSwiss kúra során azonban figyelembe kell venni, hogy minden méregtelenítési folyamat elején jellemző bizonyos tünetek átmeneti felerősödése. Előfordulhat, hogy az első pár napban fejfájás, izzadás, aluszékonyság, hasi görcs, puffadás vagy bőrkiütés jelentkezik, de ez nem azt jelenti, hogy rosszabbodott az állapota, hanem azt, hogy a mérgek „előbújtak rejtekhelyükről”, a szervezet pedig normálisan reagál a méregtelenítési folyamatra. Amennyiben ezektől eltérő, újonnan fellépő tüneteket tapasztal, vagy 4-5 nap elteltével sem múlnak el a fokozott tünetek, konzultáljon kezelőorvosával.

Milyen „meglepetéseket” láthatok a WC-ben?

A megszokottól eltérő színre, szagra és állagra mindenki számíthat. Az már a felhalmozódott méreganyagok mennyiségétől és jellegétől függ, hogy szörnyűnek tűnő dolgok is távoznak-e a testünkből. Nyálkás, furcsa színű, méretű és formájú anyagok, „székletkötelek”, nehezen beazonosítható, de egyértelműen oda nem illő dolgok lehetnek ezek - vagy esetleg férgek. A méregtelenítés során a salakanyaggal együtt kiürülő legtöbb élősködő és féreg szabad szemmel nem látható, de előfordulhat, hogy nagyobb férget is felfedez a székletében.

Tényleg lehetnek férgek a testemben?

Hiába élünk úgynevezett civilizált világban, a különböző paraziták és férgek előfordulása a testben jóval gyakoribb, mint gondolnánk. A fertőzést embertől és állattól is elkaphatjuk, de rosszul átsütött hússal, hanyagul megmosott zöldségekkel és gyümölcsökkel is a testünkbe kerülhetnek különféle élősködők, férgek és petéik, amelyek belül tovább szaporodnak. Mivel az élősködők „okosak”, nem könnyű felfedezni a jelenlétüket, pedig nagyon sok kellemetlen tünet és betegség kialakulásához járulhatnak hozzá.

A salakanyagok hirtelen távozása nem sérti fel a bélrendszert?

A növényi rostok azáltal segítik a méregtelenítést, hogy folyadékkal érintkezve megduzzadnak, a nagy mennyiségű ballasztanyag pedig kitölti a belek átmérőjét, és a perisztaltikus mozgás nyomán a rostok kisöprik a bélfalra telepedett lerakódásokat. Ha a növényi rost nem duzzad meg teljesen - aminek jellemzően a túl kevés folyadék fogyasztása lehet az oka - előfordulhat, hogy haladása közben irritálhatja a bélfalat. A Clean Inside Rostkeverék esetében ebből a szempontból az almapektin a kulcsszereplő: gélképző tulajdonságának köszönhetően síkosító réteget alakít ki a „dugóvá” összeállt rostok felületén, ezzel segít megelőzni a bélfal közvetlen irritációját. Az évek-évtizedek során felhalmozódott salakanyag természetesen nem egyszerre és drasztikus hirtelenséggel távozik: a kúra során gyakorlatilag vékony rétegenként válik le a bélfalról a rárakódott mérgező hulladék, emiatt szükséges a tisztuláshoz 1-3 hónap.

Fogyni is fogok a kúra során?

Súlycsökkenést várhatóan mindenki tapasztalni fog a kúra során: ne feledjük, hogy akár 3-8 kiló salakanyag is kiürülhet a beleinkből. Gyakori az is, hogy a haspuffadás megszűnésével csökken a derékbőség. Sokan azonban ezen a súlycsökkenésen felül valódi fogyást is érezhetnek és mérhetnek. Mivel a megtisztult bélfalaknak köszönhetően megváltozik a tápanyag-felszívódás mértéke és üteme, a szervezet a bevitt ételeket jobban hasznosíthatja, így a zsírpárnák is apadhatnak.

Sportolnom is kell a kúra alatt?

A lusta, mozgásszegény életmód lusta bélmozgáshoz vezet, ezért szervezetünk számára mindenképpen fontos a testmozgás. Már napi fél óra tempós sétával is sokat tehetünk az egészségünkért és anyagcserénkért: az aktív testben a belek is aktívabban végzik a feladatukat. A tapasztalatok szerint azonban a béltisztító kúra folyamán sokan tapasztalják magukon, hogy egyre jobb formában vannak és erőtől duzzadnak - érdemes hát ezeket az új energiákat arra használni, hogy rászokjon a napi rendszeres mozgásra, amelyet aztán remélhetőleg a kúra végeztével sem hagy abba.

Rendszeresen gyógyszert kell szednem. A méregtelenítő kúra befolyásolja a hatását?

A szájon át szedett gyógyszerek hatóanyagainak felszívódását befolyásolhatja a Clean Inside Rostkeverék fogyasztása, ezért megszokott gyógyszereiket 1 órával a Clean Inside Rostkeverék elfogyasztása előtt, vagy 2 órával utána vegyék be! Amennyiben a kúra ideje alatt kezd új gyógyszert szedni, illetve ha gyógyszerét kifejezetten étkezés közben kell bevennie, mindenképpen konzultáljon a kérdésről kezelőorvosával!

Cukorbeteg vagyok. Én is használhatom a Clean Inside Rostkeveréket?

Igen, sőt, ajánljuk is. A Clean Inside Rostkeverék összetevői ugyanis befolyásolhatják a bélcsatornából a cukrok és zsírok felszívódását is, ezért cukorbetegek esetében előfordulhat, hogy a megszokottnál kevesebb inzulinra lesz szükségük. A napi rostadagban lévő 2,4 gramm felszívódó szénhidrát önmagában nem befolyásolja egyik típusú diabetes kezelését sem, viszont a tapasztalatok azt mutatják, hogy a rostkeveréket fogyasztó cukorbetegek körében a felszívódási és bélműködési pozitív változások miatt sokaknál stabilizálódott, illetve javult a vércukorszint. Emiatt az esetleges hatás miatt a kúra idején kiemelt figyelmet kell fordítani a vércukorszint rendszeres mérésére.

Hány éves kortól kezdve lehet szedni a Clean Inside Rostkeveréket?

A béltisztító kúra elsősorban felnőtteknek ajánlott. Gyermekeknél 16 év alatt csak orvosi felügyelet mellett alkalmazható!

Terhesség idején végezhetek tisztítókúrát?

Állapotos és szoptatós kismamáknak a béltisztító kúra általában nem ajánlott, mert a testben felszabaduló és onnan távozó méreganyagok hatással lehetnek a babára. Azt javasoljuk, hogy a Clean Inside Rostkeveréket csak a szoptatási időszak befejezése után kezdje el használni.

Hogyan juthatok hozzá a termékekhez?

A NaturalSwiss termékcsomagot az interneten keresztül, oldalunkról rendelheti meg, utánvéttel kiszállítjuk Önnek a megadott címre.

Előfordulhat, hogy nálam nem válik be a termék?

A béltisztító hatás mindenkinél jelentkezik, aki kúraszerűen használja a Clean Inside Rostkeveréket és a Slim Teát. Ha érzésre egyelőre nem is tapasztal jelentős változásokat, mindenképp nézzen bele a WC-be, vizsgálja meg a kiürített salakanyagot. Látni fogja, hogy nem csak a szokásos dolgok távoztak a szervezetéből.