+36 21 252 38 00 | +36 70 775 96 47 | Lépjen velünk kapcsolatba!
NaturalSwiss méregtelenítő kúra vélemények

Vastagbéldaganat megelőzése

vastagbél daganatA vastagbéldaganat a legveszélyesebb rákos betegségek közé sorolandó. A tumorok közül a második leggyakoribb olyan betegség, amely halálos kimenetelű. A betegek száma folyamatosan emelkedik, kialakulásának kockázatát növelik a lerakódó méreg és salakanyagok, ezért a vastagbéldaganat megelőzésében a rendszeres béltisztítás nagyon fontos szerepet játszik.

A tüdőt megtámadó tumor után a listán a vastagbéldaganat következik, melyben rengetegen halnak meg. Az összes rák közel 20 százaléka a vastagbélben alakul ki. A vastagbéldagant az esetek túlnyomó részében elkerülhető, illetve gyógyítható lehetne, ha egészségesen táplálkoznánk, rendszeresen mozognánk, és elvégeznénk a megfelelő béltisztító programot, ami kifejezetten 50 éves kor felett rendszeresen ajánlott.

Táplálkozás és vastagbéldaganat összefüggése

A vastagbéldaganat pontos háttere nem ismert. Az vitathatatlan, hogy a mértéktelen alkoholfogyasztás, a stressz, a gyulladások, valamint a mozgásszegény életmód és a rostokban szegény, zsírokban gazdag étrend növeli a betegség kockázatát. A helytelen táplálkozással segítünk megágyazni a mérgek és salakanyagok felhalmozódnak és lerakódásának a bélrendszerben. A toxinok így hát nagyobb mennyiségben érintkeznek a bél nyálkahártyával, majd eljutnak a véráramba. A bélfalon letapadó salakanyagban élő paraziták és a bélflóra patogén mikroorganizmusai is termelnek mérgeket, amelyek szintén hozzájárulnak a vastagbéldaganat kialakulásához.

Időben felismerni a vastagbéldaganatot vizsgálat nélküli szinte lehetetlen, hiszen sokáig nem okoz fájdalmas vagy kellemetlen, és kifejezetten a betegségre utaló panaszokat, jeleket. A legárulkodóbbnak vélt véres széklet is nagyon kevés esetben jelentkezik.

Milyen tünetek esetén merülhet fel a vastagbéldaganat gyanúja:

  • A hasmenés,
  • A székrekedés,
  • A véres/nyálkás széklet,
  • Általános gyengeség,
  • Duzzanat a hasüregben,
  • Gyakori hasfájás,
  • Álmatlanság,
  • Vérszegénység,
  • Súlycsökkenés,
  • A rossz közérzet.

Forduljunk orvoshoz és ne habozzunk, ha a székletünkben vért láttunk, illetve színe/minősége hirtelen megváltozik, emellett szorulás és a hasmenés váltakozását tapasztaljuk.

Bélpolipok és vastagbéldaganat

A vastagbéldaganat a vastagbél nyálkahártyájának jóindulatú kinövéseiből (polipok), valamint kisebb részben a gyulladásos bélbetegségekből fejlődik ki. Az elváltozások korai felismerésével és kezelésével a rák jó eséllyel megelőzhető lehet. Többféle módszer ismert, de a legegyszerűbb és leggyorsabb a hagyományos otthoni székletteszt. De azt tudni kell, hogy ez nem ad elég pontos diagnózist, ahogyan a laboratóriumi vizsgálatokkal sem mutatható ki minden kétséget kizáróan a vastagbéldaganat vagy a polipok jelenléte Tökéletes eredményt kizárólag kolonoszkópia (vastagbéltükrözés) elvégzésével kaphatunk. Az esetleges rákot igazoló szövetmintavételre is lehetőség nyílik jelen vizsgálat keretein belül. A kolonoszkópiás vizsgálatot 50 év felett mindenképp ajánlott elvégezni, abban az esetben is érdemes figyelmet szentelni erre, ha nincsenek árulkodó panaszok.

Klinikai kutatások bizonyítják, hogy a rák kifejlődése tíz évet vesz igénybe, így negatív eredmény esetén elég, ha 8-9 évente ismételjük meg a vastagbéltükrözést. Családi halmozódás esetén érdemes húsz éves kor körül, aztán 3-4 évente elvégezni a vizsgálatot. A bélflóra összetételének vizsgálata szintén segítheti a megelőzést, mivelhogy számos kutatás szerint a polipok elrákosodásában a Fusobacterium nucleatum baktérium is szerepet kaphat.

Vastagbéldaganat megelőzése méregtelenítéssel

A vastagbéldaganat sajnos igen könnyen halálos kimenetelű lehet. Ennek ellenére ez a betegség az egyik legkönnyebben megelőzhető ráktípus. A mindennapos testmozgással, az egészséges étkezéssel, a rostokban gazdag élelmiszerek fogyasztását segíthetünk a megelőzésben. Fontos tudnunk, hogy önmagában az étrendváltás nem mindig elegendő a vastagbéldaganat kialakulásában igen nagy szerepet játszó mérgek illetve káros salakanyagok maradéktalan eltávolítására. Javasolt a rostokat és más tápanyagokat ideális arányban tartalmazó prémium táplálékkiegészítők beiktatása az életünkbe, hiszen ezek az év bármely szakában a rendelkezésünkre állnak és alkalmazhatjuk. A kúra kiválasztása azonban saját egészségünk érdekében kellő információk tudatában kell, hogy kiválasztásra kerüljön. Csak azokban a természetes és minőségi összetevőkből álló teljeskörű béltisztító és méregtelenítő programokban bízzunk, amelyek az adott problémára (tehát külön a méregtelenítésre, a béltisztításra és a paraziták eltávolítására) fókuszál, egyidejüleg egymás hatásait erősítő termékeket tartalmaznak. Ne csapjuk be magunkat az olcsón kínálkozó reklámokkal, hiszen ugyanaz a termék nem képes egyszerre mindhárom feladattal megbirkózni. Gondoljunk egy egyszerű példára, az arcunkra, a szemhéjunkra, a kezünkre sem használjuk ugyanazt a bőrápolót, hiszen mindegyik testrészünknek másra van szüksége. A méregtelenítés és a béltisztítás esetében sem létezik ez másképp, ezért mindenből a lehető legjobb megoldást kell választanunk.

 Igaz történetek

Vásárlóink többsége azt figyelte meg, hogy a béltisztító program használata alatt a testük különös érzéseket él meg. Ezek a tünetek a program első hetétől a harmadik hetéig jelentkeznek, és folytatódhatnak a használat végéig, akár a harmadik hónapig is.

Ha elolvassa valamelyiket ezek közül a történetek közül, meglátja, hogy sokan hasonló dolgokat találnak az illemhelyen, mint amilyenek az alábbi képeken láthatók (hosszú, nyálkaszerű – zsinórhoz hasonló dolgok, különböző nagyságú és alakú paraziták, melyek néha különféle összetételben is jelentkezhetnek).